Projekt BBio - Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu

Odobren BBio projekt prekogranične suradnje s BiH

 

Odobren BBio projekt prekogranične suradnje s BiH

Datum objave: 11.03.2014, 13:11h     Autor: JU Rera SD

Agencija za regionalni razvoj Hrvatske izvijestila je 6. rujna 2012. godine Javnu ustanovu Rera S.D. da je među 140 projekata pristiglih na 2. natječaj u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje između Bosne i Hercegovina i Hrvatske projekt BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu odobren za financiranje.

Projekt čija sveukupna vrijednost iznosi 385.288,43 eura osmišljen je u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo. Ovim projektom Javna ustanova Park prirode Biokovo svrstala se među prve korisnike pretpristupnih fondova Europske unije na području   Makarskog  primorja i Zabiokovlja , te kao pionir u vođenju projekata na području LAG-a Adrion. Nakon procesa „čišćenja proračuna“ i ugovaranja, BBio projekt  započeo je  s provedbom dana 15. lipnja 2013. godine, a planirano trajanje projekta je 24 mjeseci. Projekt provode Javna ustanova RERA S.D. i Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovacke Županije s partnerima Parkom prirode Biokovo i Udrugom za zaštitu i očuvanje izvornih pasmina domaćih životinja, Buhovo. Uz partnere, u realizaciji projektnih aktivnosti sudjeluju suradnici BBio projekta: Udruga uzgajivača Buše te Turistička zajednica grada Makarske i Turistička zajednica Županije Zapadnohercegovačke.

 

Projektni tim savjetuju i podržavaju: