Projekt BBio - Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu

Radionica na temu označavanja proizvoda autohtonih pasmina (eko, oznaka izvornosti i sl.)

 

Radionica na temu označavanja proizvoda autohtonih pasmina (eko, oznaka izvornosti i sl.)

Datum objave: 29.10.2014, 12:57h     Autor: JU Rera SD

U petak, 21. studenog u Baškoj Vodi na lokaciji Omladinski dom će se u sklopu projekta BBio održati peta u ciklusu od deset radionica za uzgajivače autohtonih pasmina i proizvođače.

U današnjem vremenu, industrijska proizvodnja s prehrambenim proizvodima velikih serija nastoji dominirati tržištem. Takvi proizvodi popraćeni su aktivnim i konstantnim marketingom, proizvodi su šire dostupni tržištu, a sam tehnološki proces proizvodnje poštuje sve zakonske norme. Lokalni, autohtoni ili ekološki proizvodi su uglavnom proizvodi u manjim količinama, dostupni na manjem tržištu i često nemaju jak marketinški pristup. Takvi proizvodi svoju konkurentnost trebaju tražiti kroz svoju prepoznatljivost, označavanje oznakama specifične kvalitete, usmjeravajući se na specifične skupine potrošača. Temeljno je pitanje, na koji način treba označavati proizvode te na koji način povezivati samu proizvodnju s tržištem o ćemu će sudionici pobliže upoznati predavači Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Prof.dr.sc. Ante Ivanković i doc.dr.sc. Jelena Ramljak. Početak radionice je u 12 sati. Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

 

Projektni tim savjetuju i podržavaju: